infakt__frame.jpgBadnji dan će u Lajkovcu prvi put biti obeležen na nesvakidašnji način. Pešačka zona, Ulica vladike Nikolaja Velimirovića, biće pretvorena u Ulicu otvorenog srca, u kojoj će biti organizovan kulturno-umetnički program i humanitarna akcija – prikupljanje sredstava za operaciju četvorogodišnje Milice Čavlović, devojčice oštećenog sluha.
Prodaja božićnih čestitki i dekoracija, dečjih rukotvorina, raznih unikatnih predmeta počeće u 12 sati, a sredstva će ići za pomoć maloj Milici. U programu na centralnoj bini od 16 do 18 časova učestvovaće dramska sekcija i horić Kulturnog centra, sekcije vrtića „Leptirić” i Osnovne škole „Mile Dubljević”, a najmlađi će se družiti i sa klovnovima, mađioničarima i likovima iz bajki. Lajkovačka deca biće obradovana i božićnim paketićima.
Tradicionalno osvećenje i paljenje badnjaka u porti crkve Svetog Dimitrija biće u 16 časova.
Organizatori obeležavanja Badnjeg dana su Opština Lajkovac, Kulturni centar “Hadži Ruvim”, Crkvena opština Lajkovac, Turistička organizacija, Gradska biblioteka, PU “Leptirić”, OŠ “Mile Dubljević”, Đački parlament Srednje škole „17.septembar” i Udruženje pčelara.
Uz moto „Vaše malo maloj Milici znači mnogo”, organizatori akcije pozivaju ljude dobre volje da sredstva za operaciju Milice Čavlović uplate na račun kod Komercijalne banke: 205-9001012848250-37

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…