seminari zene2.jpgUdruženje poslovnih žena Srbije započelo realizaciju projekta „Preduzetnice doprinose razvoju ekonomske politike u novom političkom kontekstu”

Udruženje poslovnih žena Srbije započelo je realizaciju novog Projekta „Preduzetnice doprinose razvoju ekonomsk epolitike u novom političkom kontekstu” (“Preduzetnic edoprinose”), koji ima za cilj da ojača dijalog između UPŽ Srbije, lokalnih udruženja preduzetnica i Narodne skupštine Srbije, kako bi se u uticalo na formulisanje politika, koje će biti rodno senzitivne kad je reč o preduzetništvu.

Udruženje poslovnih žena Srbije aktivnosti na projektu „Preduzetnice doprinose” sprovodi u 7 gradova (Valjevo, Čačak, Bujanovac, Bački Petrovac, Suboticu, Zaječar i Beograd) sa sledećim partnerima: Udruženjem poslovnih žena „Nadežda Petrović”, Čačak; Udruženjem poslovnih žena „Eve”, Valjevo i Akademijom ženskog preduzetništva, Bački Petrovac.

Kroz rad sa relevantnim Odborima u Parlamentu predstaviće se prioriteti preduzetnica u Srbiji, na kojima je potrebno raditi i za koje je potrebno dobiti podršku Parlamenta. Zaključci sa panel diskusija koje će se organizovati u ovim Odborima, biće uključene u Platformu za podršku ženskom preduzetništvu od strane Parlamenta.

Parlament je pružio institucionalnu podršku ovom projektu, koji je finansiran od strane Delegacije Evropske unije i Vladine kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Pored rada na Platformi sa Odborima u Parlamentu, projekat obuhvata sledeće aktivnosti:
• Pet radionica o rodnom budžetiranju, koje će se realizovati u Beogradu, Bačkom Petrovcu, Subotici, Zaječaru i Bujanovcu
• Okrugle stolove u svih sedam gradova, na kojima će Platforma biti predstavljena
• Panel disukusije na temu kvartalnih ekonomskih analiza o uslovima poslovanja za preduzeća
• Svečano predstavljanje i potpisivanje Platforme u Parlmentu od strane Predsednika Parlamenta na kraju projekta
• Snimanje filma o projektu

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…