Valis plivacki klub.jpgPlivački klub “Valis” je protekle subote ostvario odlične rezultate na osamnaestom “Čigota kupu”. Sa osvojenih 36 medalja uz učešće 46 plivača PK “Valis” je već drugu godinu za redom osvojio ekipno prvo mesto. Pored pehara za ekipnu pobedu, istom nagradom se okitila i mlada Milica Ristić kao najbolja mlada takmičarka. Ženska apsolutna štafeta je ubedljivo osvojila prvo mesto, i pokazala da u ovom delu Srbije nema pravu konkurenciju.

U odlično organizovanom školskom prvenstvu Srbije, dobro su se snašli plivači Valisa koji su nastupali za svoj Grad u ovkiru osnovnih i srednjih škola. Milica Ristić i Anđelija Damnjanović su ostvarile najveći uspeh kluba na ovom takmičenju osvajanjem dve bronzane medalje, udisciplinama 50m slobodno (34.54) i 50m prsno (45.18).

“Već drugu godinu uzastopno osvajamo pehar za najbolju ekipu na Čigoti, ove godine imamo i najbolju mladu takmičarku. Plan za ovo takmičenje je apsolutno ispunjen, najmlađi članovi kluba su sticali neophodno iskustvo za sledeća takmičenja, dok su iskusniji uspešno osvajali medalje i bodove za klub. Školsko republičko prvenstvo je praktično nezvanično državno prvenstvo, sa dve bronzane medalje naših mladih plivačica smo više nego zadovoljni, jer predstavnici kluba do sada ovakve rezultate na ovom takmičenju nisu imali od nastupanja Anđelke Petrović”, ističe predsednik Valisa Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…