014 karate klub.jpgU nedelju 01.12.2013. godine u organizacij Karate Federacije Srbije, u Obrenovcu je održan 25-ti po redu međunarodni karate turnir „TROFEJ OBRENOVCA”. Takmičenje je bilo izuzetnog kvaliteta i na njemu je nastupilo preko 400 takmičara iz 45 klubova iz Srbije, BiH, Makedonije i Crne gore. Karatisti kluba „014 Valjevo” zablistali su i ovoga puta i osvojili ukupno 15 medalja i to 6 zlatnih, 3 srebrne i 6 bronzanih što ih je svrstalo na visoku četvrtu poziciju u generalnom plasmanu klubova.

Najbolji nastup imala je kadetkinja Jovana Marković u borbama koja je imala četiri pobede i u borbi za najsjajnije odličje savladala aktuelnu šampionku Balkana. Prva mesta pripala su kata timu muških nada (Pavlović, Vujić i Petrović), kata timu ženskih nada (Petrić, Paramentić i Ranković), u katama pojedinačno Davidu Petroviću i Marku Anriću i u borbama junioru Mirković Marku. Druga mesta zauzeli su kata tim juniorki (Ana i Aleksandra Ostojić i Jovana Gligorić), i u katama pojedinačno Ranković Dragana i Pavlović Bojan. Bronzani su bili juniori u borbama ekipno (Turuk, Mirković i Andrić), pojedinačno u katama Veljko Milutinović, Anđela Pantelić, Luka Vujić, Lazar Beljić i u borbama Uroš Kremić.

Treneri kluba Predrag Branković i Milan Lepojević zadovolnji su postignutim rezultatima jer je na turniru bila izuzetna konkurencija i u katama i u borbama. „ Svaki od naših takmičara imao je po nekoliko jakih mečeva na putu do medalje sa veoma kvalitetnim protivnicima i samim tim ovi rezultati su potvrda i kvaliteta naših takmičara. Jaka konkurencija i kvalitetni protivnici na sportskim borilištima nas konstantno teraju na još kvalitetniji rad sa takmičarima i decom u klubu ali evaluacija našega rada se ostvaruje u svim takmičarskim disciplinama i uzrastima na svim nivoima takmičenja”.

Takmičare karate kluba”014 Valjevo” očekuju narednog vikenda turnir u Jagodini kao i prvenstvo države za kadete, juniore i mlađe seniore u Inđiji i time se završava ovaj deo takmičarske sezone koja je bila veoma uspešna. U klubu trenutno aktivno vežba oko 200 članova i jedini u gradu je član Karate Federacije Srbije koja je priznata od relevantnih sportskih i državnih institucija.

KK „014 Valjevo”

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…