adidas_karate_champion_l.jpgInternacionalni karate turnir Valjevski pobednik održaće se u Valjevu 1. decembra, a očekuje se učešće preko 300 takmičara. Organizator je Karate Klub KIZAME VALJEVO uz podršku Karate federacije Centralno – zapadne Srbije i Šotokan karate saveza Srbije.
Karate klub KIZAME je jedan od najmlađih Karate klubova u Valjevu, postoji tek nepunih godinu dana, ali su zato već imali zapažene nastupe na domaćim i međunarodnim takmičenjima i nosioci su brojnih medalja. Na poslednja dva takmičenja koja su održana u Tutinu i Kraljevuosvojili su ukupno 11 medalja. Zlatne medalje u Tutinu osvojili su Sanja Jovanović i Vera Dosković, srebrno odličje poneo je Luka Lazarević, dok su treća mesta osvojili Nikola Prodanović, Luka Janković i Dušan Ranković. I Memorijalni turnir profesor Milan Tošev koji je održan u Kragujevcu bio je uspešan pa su osvojene tri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja.

Iako najmlađi, u klubu su sigurni da će u skorije vreme dobiti na masovnosti, i izrasti u klub vredan svakog respekta. Interesovanje i dečaka i devojčica za ovaj sport je podjednako, a talenti koji mogu postići vrhunske rezultate već se izdvajaju. Zanimljivo je i da se u klubu može naučiti ne samo karate kao borilačka veština već i samoodbrana.

Reprezentativac i sudija Vladimir Kačanovski, majstor Karatea 2. DAN, osnovao je klub sa željom i ciljem da postane jedan od najboljih klubova kako u Valjevu, tako i u Republici.

Želja da da svoj doprinos razvoju Karate sporta i Karate veštine kroz naraštaje koji će kroz ovaj klub ući u veliku Karate porodicu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…