prehlada.jpgZa potrebe vakcinacije protiv gripa stanovništva Kolubarskog okurga u sezoni 2013/2014 godinu prema planu, Institut Torlak je sredinom oktobra distribuirao Zavodu za javno zdravlje u Valjevu 5652 doze vakcine protiv sezonskog gripa. Oko 3000 doza bilo je namenjeno Domu zdravlja Valjevo, a u službi opšte medicine smatraju da je odziv stanovništva zadovoljavajući i da je preostalo još oko 800 doza.

U poslednjih 20 godina epidemije gripa kod nas se najčesce javljaju krajem decembra i u toku januara i februara, zato je izuzetno važno preduzeti sve preventivne mere koje treba da ublaže simptome ove izuzetno neprijatne bolesti. Svake godine u oktobru sprovodi se vakcinacija protiv gripa, a vakcine treba da prime sve osobe koje spadaju u rizičnu grup

Grip se ispoljava povišenom temperaturom, kašljem, gušoboljom, kijavicom, crvenilom očiju. Osim toga, najizraženiji simptom gripa je malaksalost i po tome se grip razlikuje od drugih infekcija respiratornih puteva. Grip nastaje relativno brzo. Prve simptome kao to su nadražaj grla često shvatimo tek kada nas „obori“ bolest.

ANTIBIOTIKE, a i druge lekove, ne bi trebalo uzimati na svoju ruku, naročito ne po jednu, ili dve tablete s vremena na vreme.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…