infakt__frame.jpgIzložbu slika Slavka Krunica pod nazivom “Uprava neukaljanih casti” posetioci od danas mogu da vide u Modernoj galeriji. Ovo je šesta po redu izložba slika jedan autor-jedna slika koju je priredila Moderna galerija, a takav koncept izložbe je zanimljiv iz više razloga, jer pre svega pokazuje jedan period stvaralaštva umetnika.

Slikarski izraz Slavka Krunica cini mešavina duha velikih umetnickih škola iz istorije umetnosti sa duhom današnje socijalne kritike izvedene na veoma sofisticiran nacin. Ovaj mladi slikar, poklonik je umetnosti starih majstora, s lakocom je savladao ikonografiju tajanstvenih, portreta osvetljenih lica.

Slavko Krunic, diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Radomira Reljica. Magistarske studije završio na istom fakultetu u klasi profesora Andelke Bojovic. Izlagao je na petnaest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Kopenhagen, Ljubljana , Pariz, Beograd) i na više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Izložba u Modernoj galeriji bice otvorena do 28. novembra.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…