regionalni_razvoj.jpgDemokratska stranka je u sklopu aktivnosti na razotkrivanju mahinacija u vezi sa rekonstrukcijom ambulante u Milicinici Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave uputila inicijativu za ocenu zakonitosti odluke Skupštine grada Valjeva kojom je na nezakonit nacin izvršena raspodela sredstava u gradskim fondovima i retroaktivno finansirani vec izvedeni radovi na ovom objektu. Nadležnom ministarstvu je poslata dokumentacija koja ukazuje na brojne propuste i ociglednu nameru da se izigra postupak javnih nabavki i degradira rad Skupštine grada Valjeva. Od ministarstva je zatraženo da preduzme mere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja zakonitosti u radu organa Grada Valjeva.

Takode, odbornicka grupa Demokratske stranke je predsedniku Skupštine grada Valjeva Mihajlu Jokicu zvanicno uputila i nekoliko odbornickih pitanja u vezi sa slucajem Milicinica:

• Kada su zapoceti i kada su završeni radovi na rekonstrukciji objekta ambulante u Milicinici?
• Da li je Dom zdravlja sproveo postupak javne nabavke i sa kojim pravnim ili fizickim licem je zakljucen ugovor o izvodenju radova
• Na koje radove se odnosi planirana pozicija u programu Direkcije za urbanizam u iznosu od 1 360 000 dinara i po kom osnovu ce biti placena izvodacu radova koji ima ugovor sa Domom zdravlja, a ne sa Direkcijom?

Od predsednika Skupštine grada Valjeva je zatraženo i da javnosti na uvid da ugovor o izvodenju radova na ambulanti u Milicinici i spise o sprovodenju postupka javne nabavke.

Demokratska stranka smatra da gradani Valjeva imaju pravo da znaju kako se troši novac iz budžeta Grada Valjeva koji pripada svim gradanima. Iza kulisa svakodnevnih sukoba unutar vladajuce koalicije se dogadaju krupni propusti u radu lokalnih organa koji idu na štetu gradana Valjeva i tome se mora stati na put. Demokratska stranka ce istrajati u svojoj nameri da zaštiti gradane Valjeva od ove, za naš grad, katastrofalne vlasti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…