krava1.jpgU petak 27. septembra u Lajkovcu ce se održati 32. izložba priplodnih goveda simentalske rase. Izložba ce biti organizovana na lokaciji buduceg Agro-biznis centra, u naselju „Vojni krug”.

Programom je predvideno da ocenjivanje grla pocne u 10.30. Od 12 do 13 sati održace se kulturno-umetnicki program, odnosno javno snimanje emisije “Prela i posela”, uz ucešce folklornih ansambala iz Lajkovca i Banjana i drugih izvodaca. Svecano otvaranje izložbe je u 13 sati, nakon cega ce biti proglašeni pobednici po kategorijama i apsolutni šampion izložbe.

Jedina regionalna izložba ovog tipa okupice najbolje stocare iz opština Kolubarskog okruga, osim Osecine. Ocekuje se da farmeri izvedu 135 grla u tri kategorije: krave, prvotelke i starije junice. Prvi put bice izloženo 10 kolekcija (pet i više grla), što ukazuje na kontinuitet uzgoja simentalskog goveceta u kolubarskom kraju.

Organizatori su opštine Lajkovac i Mionica, Centralno udruženje odgajivaca goveda simentalske rase, Udruženje odgajivaca goveda simentalske rase „Kolubara” iz Lajkovca, Centar za poljoprivredu Lajkovac i Udruženje odgajivaca goveda simentalske rase „Kolubarski simentalac” iz Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…