Opstina zgrada 5.jpgMinistarstvo regionalnog razvoja pomocice gradu Valjevu u realizaciji projekta izgradnje puta M4, a iako nije direktno nadležno, posredovace u organizaciji sastanka sa ministarstvom saobracaja kako bi obezbedila i sredstva za nastavak izgradnje pruge Valjevo-Loznica, izjavio je ministar regionalnog razvoja Igor Mirovic, nakon sastanka sa rukovodstvom Valjeva. Mirovic je dodao i da pomoc države za gradnju Hale sportova Grad može ocekivati eventualno naredne godine.

Ministar je danas obišao i radove na izgradnji dva cevovoda cije radove sa oko 500 miliona finansira Vlada republike Srbije, a glavni cilj je da se u što kracem roku završe radovi na akumulaciji Rovni.

Pored izgradnje brane koja je regionalni projekat i u cijem finansiranju ucesvuje više optina, država i evropski fondovi, još jedan važan projekta u ovom regionu mora biti završen, a to je zgradnje regionalne deponije sa reciklažnim centrom u Kalinicu. Ministar Mirovic smatra da se za takve projekte od šireg znacaja mogu pronaci sredstva bez obzira na krizna vremena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…