Gimnazija 2.jpgTribina posvecena velikom hrišcanskom i srpskom nacionalnom prazniku Vidovdanu bice održana sutra u valjevskoj Gimnaziji. Na ovoj tribina koja nosi naziv “Veliki petak srpskog naroda koji traje” govorice se o smislu ovog velikog prznika, o srpskom narodu koji je 1389 na Kosovu podneo veliku žrtvu kao i car Lazar i njegova vojska.
Na tribini ce biti više ucesnika, a medu njima govorice sveštenik Branko Colic iz duhovnog hora Hadži Ruvim i paroh valjevski, ispred svetosavske omladinske zajednice- sveštenik Dejan Tripkovic, Dušan Ðakovic valjevac koji živi i radi u Prizrenu.

Na tribinu su dobrodošli svi, a posebno mladi koji žele da saznaju nešto više o prazniku Vidovdanu.
Vidovdan je srpski nacionalni praznik koji nosi najdublju hrišcansku poruku, da treba prihvatiti carstvo nebesko, što ne znaci negiranje zemaljskog života vec prihvatanje najvažnijijih hrišcanskih vrednosti: dobrote, poštenja i ljubavi.
Tribinu “Veliki petak srpskog naroda koji traje” organizuje svetosavska omladinska zajednica u ciklusu tribina “Pravoslavlje i mladi”, cetvrtak 27.jun, s pocetkom u 20h u svecanoj sali valjevske gimnazije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…