maline.jpgU nedelju 30. juna u Brankovini ce biti otvorena tradicionalna 51. manifestacija “Dani malina”. U okviru ove manifestacije svake godine organizuje se i niz pratecih zabavnih i umetnickih programa i sadržaja.
Program pocinje u 10:30h tradicionalnom izložbom malinara valjevskog kraja. Ove godine našim malinarima pridružice se i malinari iz Arilja.
U okviru programa organizovano je i predavanje “Mirisna kuhinja” posveceno savremenom nacinu uzgajanja zacinskog bilja koje nije karakteristicno za naše podneblje.
Ovde ce svi zainteresovani moci da se informišu na štandu lokalne samouprave o subvencijama i kreditima namenjenim poljoprivrednim proizvodacima. A bice predstavljene i znacajnije privredne manifestacije našeg kraja kao što su: “Dani kupine”, “Dani gljiva”, “Sabor na Povlenu”, “Sajam šljiva” u Osecini.

Narocitu zahvalnost TD Ljuba Nenadovic duguje stanovnicima Brankovine bez kojih se ova manifestacija ne bi održala, kao i Poljoprivrednoj strucnoj službi.

Turisticko društvo Ljuba Nenadovic iz Brankovine osnivac je ove manifestacije. Inace samo Društvo je osnovano 1962. godine, a njegov prvi clan bila je pesnikinja Desanka Maksimovic.
Pocetkom ove godine organizaciju manifestacije”Dan maline” ponovo je preuzelo društvo za šta je grad izdvojio 200.000 dinara.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…