mupn_saopstenje.jpgSlužbenici Policijske uprave u Valjevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Valjevu, lišili su slobode bivše direktore javnih preduzeca „Direkcija za uredenje i izgradnju opštine Lajkovac” i „Gradske cistoce” iz Lajkovca, kao i poslovodu vodovoda i kanalizacije i rukovodioca radova u JP „Gradska cistoca”, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivicna dela Zloupotreba službenog položaja, Falsifikovanje službene isprave i Gradenje bez gradevinske dozvole. Slobode su lišeni A. M. (1974), T. R. (1979) i Z. A. (1962).

A. M. je osumnjicen da je, tokom 2012. godine, bez gradevinske dozvole i izbegavajuci otvoreni postupak javne nabavke, za potrebe JP „Direkcije za uredenje i izgradnju opštine Lajkovac” ustupio poslove na izgradnji fekalne kanalizacije JP „Gradskoj cistoci” iz Lajkovca po znatno višim cenama materijala i radova od tržišnih, a po prethodno dostavljenim uvecanim ponudama koje su sacinili Z. A. i T. R. Na ovaj nacin su oštetili budžet Opštine Lajkovac za 20.268.887,00 dinara.

Nakon što su poslovi povereni JP „Gradskoj cistoci”, nezakonito sprovodeci postupak javne nabavke male vrednosti, T. R. je zakljucivao ugovore sa podizvodacima vlasnicima SZR iz Lajkovca, po cenama nižim od ugovorenih sa Direkcijom, a višim od tržišnih, cime im je pribavio imovinsku korist u iznosu 14.976.596,00 dinara.

U periodu od juna 2011. do jula 2012. godine, T. R. je, kršeci odredbe Zakona o javnim nabavkama, pre okoncanja pokrenutog tendera, nabavio vodovodne i kanalizacione cevi cija je cena znatno veca od naknadno prihvacene ponude i sklopljenih ugovora u postupcima javne nabavke. Time je oštetio JP „Gradska cistoca” za 3.932.461,70 dinara. Osumnjiceni T. R. je naložio da se avansno plati iznos od 2.356.970,00 dinara za izvodenje rovokopackih i transportnih radova, za koje nije obezbedena gradevinska dozvola, niti su radovi zapoceti.Ovim radnjama JP “Gradska cistoca” pricinjena je šteta u ukupnom iznosu od 6.289.431,70 dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…