novorodjena beba.jpgU okviru promotivno-donatorske kampanje „Da se novi život rađa” za opremanje Centra za vantelesnu oplodnju Zdravstvenog centra Valjevo, u sredu 29. maja će u Lajkovcu biti održan VTO karavan.

Konferencija za novinare će biti održana u 12.30 u prostorijama Doma zdravlja u Lajkovcu. Nakon obraćanja medijima, u 13 časova će biti održana prezentacija za zdravstvene radnike i potencijalne korisnike, a u 14 časova za privrednike, takođe u prostorijama Doma zdravlja Lajkovac.

Kampanja „Da se novi život rađa” pokrenuta je kako bi se do kraja ove godine prikupila potrebna sredstva za otplatu dela opreme, neophodne za rad Centra za vantelesnu oplodnju. Potrebno je prikupiti ukupno 120 000 evra, za otplatu centralne kontrole vazduha i pritiska (80 000 evra), ultrazvučnog aparata (20 000 evra) i mikromanipulatora (20 000 evra). Od početka kampanje, krajem decembra 2012. godine, prikupljeno je 18 % od potrebne sume.

Cilj kampanje je da se građani informišu o aktivnostima Centra za vantelesnu oplodnju kako bi se informacije približile krajnjim korisnicima, parovima koji imaju problem sa plodnošću, ali i potencijalnim donatorima koji bi razumeli značaj ove akcije i pomogli da se kompletna oprema otplati i na taj način omogućili da se porodice šire.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…