infakt__frame.jpgGradsko vece usvojilo je danas odluku o izmenama odluke o budžetu grada za 2013. godinu prema kojoj ce se planirani iznosi predvideni za finansiranje vodosnabdevanja poveriti Direkciji za urbanizam, gradevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva. Oko 25 miliona za koliko je povecan budžet direkcije iskoristice se za radova na bušotini u Paunama, za istraživanje potencijalnih arteskih bunara, vodovodnu mrežu Ðerdapska – Radevo selo, kao i vodovod Lukavac–Divci. Ovom odlukom nemenjaju se planirani prihodi i rashodi u budžetu dok ce pravi rebalans uslediti najverovatnije u septembru.

Clanovi gradskog veca dali su i saglasnost na izmene i dopune poslovanja JP Stubo Rovni, a ovih dana trenalo bi da pocnu intenzivniji radovi na rezervaoru Gajina i cevovodu prema Beloševcu.

Izmenom odluke o finansiranju troškova vanteresne oplodnje koju je gradsko vece usvojilo, predvideno je da se starosna granica za žene pomera sa 40 na 45 godina ukoliko ispunjava zdravstvene uslove.

Clanovi gradskog veca usvojili su danas i prelog generalnog urbanistickog plana Valjeva koji je sada uskladen sa zakonskim propisima i gde je unete sve uocene promene u prostoru. Saglasnost na plan dobijena je i od resornog ministarstva, a sada je potrebno i da ga usvoji gradska Skupština.

Clanovi gradskog veca dali su saglasnost i na odluku o podizanju spomenika Stojadinu Mirkovicu iz Gornjih leskovica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…