ispetnica-noc1.jpgOd 10. do 13. maja, u Istraživackoj sranici Petnica realizuju se prolecni seminari fizike, elektronike i racunarskih simulacija.

Prolecni seminar fizike osmišljen je tako da ce polaznci imati kao zadatak da, radeci u grupama, tumace razne pojave iz prirode, kao i da sa naucne strane objašnjavaju razne fenomene, koji su, od strane ne malog broja ljudi okarakterisani kao misterije i natprirodne pojave. U toku seminara izvršice se pripreme za rad na samostalnim istraživackim projektima, tacnom definisanju, testiranju i optimizaciji istih. Pored toga, polaznici ce raditi u oblasti programiranja i elektronike, a sve sa ciljem sticanja potrebnih znanja i veština koje ce im olakšati rad na letnjim projektima.

Seminar elektronike prvenstveno je posvecen konkretizaciji predloga polaznickih projekata koji ce se raditi u toku letnjih seminara. To podrazumeva razgovor o potrebnim komponentama, priboru i opremi, ukratko diskusiju o mogucnosti realizacije predloženih projekata. U sklopu tog segmenta, polaznici ce se upoznati i sa neophodnom opremom za izvodenje planiranih radova putem vežbi u laboratoriji.

U Stanici se, od 10. do 13. maja 2013., po prvi put održava seminar racunarskih simulacija.
Tokom tri dana, polaznici ce kroz predavanja i vežbe cuti o motivaciji za pravljenje simulacija, numerickim metodama koje se u njima koriste, korišcenju paralelnog programiranja u implementaciji simulacija, vizuelizacijama i predstavljanju rezultata. Pored polaznika seminara tehnickih nauka ovaj put ce na seminaru ucestvovati i još nekoliko zainteresovanih polaznika sa drugih odeljenja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…