Opstinski sud.jpgPrimena Zakonika o krivičnom postupku počela je 15. januara prošle godine za krivična dela organizovanog kriminala i ratnih zločina, dok je u ostalim predmetima početak primene predviđen za 01. oktobar ove godine. Zbog toga su Advokatska komora Srbije i organizacija Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Šapca, danas u Valjevu organizovali seminar na kome su nova rešenja razmatrana sa pozicije advokature.

Novi Zakonik o krivičnom postupku donosi brojne novine, a neke od najznačajnijih odnose se na izmenjenu ulogu, suda, tužioca i advokata na glavnom pretresu, mogućnosti zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela i sporazuma o svedočenju, kao i na razvoj adekvatnih veština zastupanja i pregovaranja u krivičnim postupcima.

Seminar je deo projekta „Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima” koji realizuju Američko udruženje pravnika i Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…