etno.jpgDelegacija grada Valjeva-zamenik gradonacelnika Dragoljub Krstic, pomocnici Selimir Manojlovic i Radoica Rstic, kao i predstavnici tri valjevske firme, zajedno sa delegacijom grada Kraljeva, posetili su tokom predhodne sedmice gradove Prilep i Bitolu u Republici Makedoniji.

Ova poseta je rezultat inicijative ambasade Republike Makedonije u Beogradu sa idejom konstituisanja prekogranicnog privrednog foruma koji bi sacinjavali partnerski gradovi Srbije, Makedonije i privrednici.

Delegaciju Valjeva primili su gradonacelnici Prilepa i Bitole i upoznali ih sa opštim prilikama u oba grada. „U pragmaticnim razgovorima razmenili smo znacajna iskustva posebno na polju pospešivanja novih investicija, stimulacija industrijskih zona i problemima koje ovakav prilaz stimulisanja novih investicija nosi sa sobom. Takode, naša delegacija je obišla industrijske zone i nekoliko lokalnih kompanija”, ocenio je zamenik gradonacelnika Dragoljub Krstic nakon posete Makedoniji.

Privrednici koji su cinili delegacije Valjeva i Kraljeva, ovom prilikom uspostavili su kontakte sa kolegama iz makedonskih gradova Prilepa i Bitole i razgovarali su o daljoj saradnji. Poseta Makedoniji je inicijalna koja bi trebalo na inicijativu makedonske strane da rezultira osnivanjem Privrednog foruma cetiri grada. „Takav jedan vid saradnje, po recima naših domacina omogucava i korišcenje fondova Evropske unije koji su za te namene. U svakom slucaju, ovakav vid pospešivanja privredne saradnje uz podršku politike, sigurno ce dati odredene rezultate”, ocenio je zamenik gradonacelnika Dragoljub Krstic.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…