mup1.jpgLišen je slobode i odredena je mera zadržavanja S.A. (1958), advokatu iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo prevare. Osumnjiceni je u aprilu 2010. godine, na osnovu lažne hipoteke na stan drugog lica u Valjevu, doveo u zabludu službenike “Alfa banke” AD u Beogradu da mu odobre stambeni kredit u iznosu od oko 6 miliona dinara, koji nije vratio.

Podneta je krivicna prijava protiv D. A. (1985), odgovornog lica privrednog društva „RD Hit gradnja” DOO iz Beograda i B. D. (1957), odgovornog lica privrednog društva „Agrodunav” DOO iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivicna dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i poreske utaje. Osumnjiceni su u toku pretprošle i prošle godine sacinjavali falsifikovanu poslovnu dokumentaciju o navodnoj isporuci robe usluga i prikazali simulovani poslovni odnos izmedu pomenutih preduzeca u ukupnom iznosu od preko 8 miliona dinara. Sredstva su dalje prebacivana na racun fizickih lica, koja su tako uplacen novac podizala sa racuna, a zatim podignutu gotovinu vracala uplatiocu. Na taj nacin osumnjiceni su pribavili protivpravnu imovinsku korist na ime neobracunatih i neuplacenih poreza u iznosu od preko 2,5 miliona dinara.

Policijski službenici Policijske stanice u Ljigu lišili su slobode i odredili meru zadržavanja Dejanu S. (1988) iz Vrbice opština Arandelovac i Nebojši J. (1991) iz Moravaca, opština Ljig zbog postojanja osnovane sumnje da su u toku prošle i ove godine u više navrata provaljivali u objekat odmarališta,,Beko”AD u stecaju u Belanovici opština Ljig, iz koga su prisvajali, a zatim prodavali kao sekundarne sirovine radijatore, belu tehniku, sanitarije i drugu robu, pricinivši materijalnu štetu u iznosu od oko milion dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…