infakt__frame.jpgSamostalna izložba vizuelne i eksperimentalne poezije Dejana Bogojevića iz Valjeva pod nazivom „ART STRIP PESMA” otvorena je protekle sedmice u Splitu u Salonu kluba „Ghetto”.

Ovo je Bogojevićeva 37-a samostalna likovna izložba (slike, strip, vizuelna i eksperimentalna poezija, crtež, mail-art). Pored Srbiji, Bogojević je izlagao u Poljskoj, Sloveniji, Makedoniji, Holandiji, BIH, Hrvarskoj, Brazilu, Crnoj Gori… Eksperimentom u književnosti i likovnoj umetnosti se bavi godinama. Osnivač je i organizator prvog međunarodnog Trijenala vizuele i eksperimentalne poezije u Srbiji – u Valjevu, 2011. godine.

U tekstu za katalog Ana Jelić, istoričarka umetnosti između ostalog kaže: „Asocijacije i simboli su date u jednom logičnom odnosu. Bogojević uspeva da različita pitanja postavi vrlo znalački i tako posmatrača tera da razmišlja o odgovorima. Zamisao je da ovaj projekat bude ostvaren kroz atmosferu neposredne komunikacije umetnika i posmatrača. Kompleksnost njenog sadržaja provejava kroz razne crteže, citate, izjave, beleške autora… Ostao je dosledan sebi, a kreativni postupak je originalan.”

Organizator izložbe je Udruženje za promovisanje eksperimentalne umetnosti „DADAnti” iz Splita. Izložba će biti otvorena dve nedelje.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…