raskrsnica-kisa.jpgUvođenjem prenosivih i stacionarnih sistema video nadzora za evidentiranje saobraćajnih prekršaja u gradu Valjevu moglo bi dovesti do smanjenaj broj prekršaja i saobraćajnih nezgoda, a samim tim i broj poginulih i povređenih bio bi manji. Pored toga, video nadzor imao bi i preventivni karakter jer bi uticao na unapređenje ukupnog ponašanja učesnika u saobraćaju. Obzirom da se u gradskim službama već razmatra ovakva mogućnost, danas je održana prezentacija različitih sistema za evidentiranje saobraćajnih prekršaja vodeće kompanije u toj oblasti „REDFLEX” .

Pored stacionarnog sistema koji bi podrazumevao instaliranje video kamera za automatsko evidentiranje prolaska vozila kroz crveno svetlo i prekoračenje dozvoljene brzine, sistem bi podrazumevao i automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila. Pored ovog, postoji i prenosivi digitalni video sistemim integrisan u baterijskoj lampi koji najčešće pripadnici Saobraćajne policije, ali i Komunalne policije, vatrogasci, jedinice za obezbeđenje i mnogi drugi. Iskustvo je pokazalo da primena nove generacije digitalne video tehnologije omogućava tačan uvid u prekršaj u realnom vremenu sa video zapisom koji bi nadležnim državnim organima višestruko koristio u procesuiranju lica koja su načinila prekršaje.

Komisija za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima grada već je pripremila program korišćenja sredstava od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje u saobraćaju u 2013. godini kojim se predviđa proširenje postojećeg video nadzora.

Pored realizacije Studije unapređenja bezbednosti saobraćaja u zonama škola, razmatra se i postavljanje video nadzora na ulaznim saobraćajnicama. Značajna sredstva ove godine grad će izdvojiti i za aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…