regionalni_razvoj.jpgRok za uplatu poreskih dugovanja, da bi se steklo pravo na otpis zateznih kamata i zamrzavanje glavnog duga, ističe danas.

Privrednici i građani koji zaključno sa 31. oktobrom prošle godine duguju porez stiču uslov na otpis zateznih kamata i mirovanje glavnog poreskog duga ako izmire tekuće poreske obaveza koje dospevaju u novembru, decembru 2012. godine i januaru 2013. godine.

Glavnica poreskog duga moći će da se plati na 24 rate, počevši od 2014. godine za velike poreske obveznike, odnosno od 2015. godine za male poreske obveznike.

Kako ističu, privrednici i građani šansu za uključenje u program otpisa imaju samo do kraja januara, jer posle toga ti uslovi više neće važiti.

Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga predviđa da se malom poreskom obvezniku koji redovno plaća tekuće obaveze otpiše 50 odsto kamate po isteku 2013. godine, a preostala kamata po isteku 2014. godine, kada stiče i pravo da glavni poreski dug plati u 24 rate.

Velikom poreskom obvezniku koji redovno plaća tekuće obaveze otpisaće se 50 odsto kamate po isteku prvog polugodišta 2013. godine, a preostala kamata po isteku drugog polugodišta 2013. godine, kada stiče i pravo na plaćanje glavnog duga u 24 rate.

Ulaskom u program otpisuju se i svi neplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Privrednicima i građanima koji odmah, odnosno do 31. januara, otplate čitavu glavnicu poreskog duga automatski će se otpisati sve zatezne kamate i dug za doprinose za zdravstveno osiguranje.

Odeljenje za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda radiće sa strankama do 18.00 časova. Detaljnije informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 294 -833, 294 – 831, 294 – 912, 294 – 730 ili lično na desetom spratu zgrade Gradske uprave.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…