infakt__frame.jpgPostoje darovita deca i mladi. Zovemo ih i talentovana deca i mladi. Svoj talenat ispoljavaju u različitim oblastima. Isto tako postoje i deca sa smetnjama u razvoju. Smetnje mogu biti u razvoju čula, telesni invaliditet ili nešto drugo. I zbog toga se malo razmišlja o tome da postoje darovita deca i mladi sa smetnjama u razvoju? Često se dešava da zbog toga što smo preokupiranim onim što dete sa smetnjama u razvoju ne može, ne uviđamo ono što dete može. Darovita deca sa smetnjama u razvoju postoje ali su, takoreći, nevidljiva.

Aleksandar Kolarić, voli glumu i želja mu je da se time bavi. Voli i muziku, ali za glumu i scenu kaže da su njegov životni san.

Janko Milosavljević od malena voli muziku. Kaže da je naučio i da igra i da peva i da su mu omiljene engleske pesme.

U Dnevnom boravku za decu i omladimu ometenu u razvoju oni svakodnevno vežbaju za svoj nastup. Naime, Finska ambasada raspisala je ove zime konkurs pod nazivom I ja imam talenat namenjen darovitoj deci sa smetnjama u razvoju.

Jovana Milosavlejvić je Jankova sestra koja je i odlučila da ga prijavi na konkurs i u potpunosti ga podržava.

Talentovane dece ima svuda, ali svet dece ometene u razvoju obično se svodi na probleme oko inkluzije, ostvarivanja prava, rasta i razvoja, edukacije i rehabilitacije, roditeljstva…
Zbog toga je i želja organizatora konkursa bila da se pomogne darovitoj deci sa smetnjama u razvoju da afirmišu svoju darovitost, da pokažu i sebi i okolini da često i oni mogu biti bolji od većine svojih vršnjaka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…