infakt__frame.jpgGradsko veće donelo je danas odluku da pet direktora JP i ustanova čiji je osnivač grad, a kojima je istekao mandat još krajem prošle godine, nastave sa obavljanjem funkcija sa svim pravima i ovlašćenjima. Odluka je doneta na osnovu člana 53 Statuta grada koji definiše nadležnosti Gradskog veća, i prema rečima sekretara Ljiljane Mitrović, verovatno će biti predmet analiza da li je takva odluka mogla biti doneta ili ne. Gradsko veće i gradonačelnik preuzeli su svu odgovornost za donošenje ovakve odluke, i suština je da će biti mnogo više koristi nego štete.

Gradsko veće nema izričite nadležnosti da reguliše radno pravni status direktora, ali su u ovom slučaju primenjena opšta načela izvršnih organa. Kako je navedeno u obrazloženju odluke o imenovanju u cilju omogućavanja redovnog funkcionisanja preduzeća ili ustanove, Odluka će važiti do imenovanja direktora u skladu sa zakonom.

U gradskoj upravi se nadaju da će se na kraju sve završiti na najbolji mogući način i da će Skuptina vrlo brzo se sastati i rešiti status bar ovih pet direktora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…