infakt__frame.jpgPromocija knjige Miš u bundi Vladimira Kalmande u izdanju Hrišćanskog kulturnog centra održaće se u četvrtak 6. decembra od 18 sati u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. O romanu će govoriti Milena Barović, profesor srpskog jezika i književnosti u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu i autor Knjige Vladimir Kalamanda, takođe profesor srpskog jezika i njiževnosti. Odlomke iz romana čitaće jerej Igor Ilić.

Priča je zasnovana na istinitim dogadajima i govori o neophodnosti da se ratovi okončaju ne samo na bojisštima nego i u glavama ljudi. Roman prati sudbinu dvojice izgubljenih i zaboravljenih vojnika u poslednjim danima sukoba na prostorima bivše Jugoslavije i na potresan način skreće pažnju na problem nestalih lica. Snaga vere u Boga i uteha koju
ona pruža malom čoveku, preko čijih leđa se prebijaju interesi velikih moćnika, uokviruje ovo delo ispričano zanimljivim jezičkim izrazom.

Organizator promocije je Svetosavska omladinska zajednica eparhije valjevske uz blagoslov njgovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog Gospodina Milutina.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…