manastir prizren kosovo.jpgNjegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski Gospodin Milutin, sredinom meseca decembra, posetiće Kosovo i Metohiju, a posebno Bogosloviju Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu. Ova bogoslovija je pretrpela velika iskušenja u svojoj istoriji, a martu 2004. godine je zapaljena. Nakon 12 godina, 2011. godine, bogoslovija je ponovo počela sa radom i trenutno ima 25 učenika u dva razreda koji žive i rade u teškim uslovima.

Njegvo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski Gospodin Teodosije, koji je ujedno i rektor ove bogoslovije, upoznao je Episkopa valjevskog Gospodina Milutina sa teškim stanjem u kome bogoslovija živi i radi i sa time da im je trenutno najpotrebnija pomoć u vidu sredstava za higijenu, posteljine, posuđa i školskog pribora.

Stoga pozivamo sve koji su u mogućnosti, da pomognu rad ove institucije koja je od velikog značaja za srpski narod, a posebno za naš narod na Kosovu i Metohiji koji je živi svedok najvećih iskušenja srpskog naroda u njegovoj istoriji.

Pomoć u vidu sredstava za higijenu, posteljine, posuđa i školskog pribora možete predati u hramu Vaskrsenja Hristovog, parohijskom domu hrama Pokrova Presvete Bogorodice i u prostorijama Radio Istočnika do 09. decembra 2012. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…