infakt__frame.jpgU Valjevu je raspisan konkurs za stipendiranje đaka i studenata Roma, koji traje do 30. novembra, saopštila je Gradska uprava. Stipendije su obezbeđene Lokalnim akcionim planom za Rome. Iznosiće 2.500 dinara mesečno za đake, a 5.000 dinara mesečno za studente.

Pravo na stipendiju imaju usapešni đaci i studenti prvi put upisani u odgovarajući razred ili godinu studija u školskoj 2012/2013. godini, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Valjeva najmanje godinu dana pre objavljivanja konkursa.

Redosled kandidata za dodelu stipendija utvrdiće se na osnovu broja bodova, u zavisnosti od uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju, visine prihoda koji ostvaruje njihova porodica, te ličnog i porodičnog statusa.

Nemaju pravo na stipendiju kandidati koji ostvaruju stipendiju iz drugog programa, koji se finansira iz budžeta Grada Valjeva ili Republike Srbije.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti i sa sajta Grada Valjeva (www.valjevo.org.rs).

Lokalni akcioni plan za Rome u Valjevu se sprovodi od 2006, a prošle godine stipendije je prvi put dobio 21 đak i student te nacionalnosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…