Tesnjar 1.jpgZa struju valjevskoj EDS duguju građani, ali i privreda, a cifra se približila iznosu od skoro 900 miliona dinara. Zbog velikih dugovanja ekipe valjevske Elektrodistribucije su skoro svakodnevno na terenu i isključuju neredovne potrošače. Direktor Zoran Nikolić kaže da se potrošači čekaju do 15.-og u mesecu, a da nakon toga se kreće sa isključivanjem. Visina duga koji se toleriše je oko 10 000 dinara.

Prema zakonu o energetici potrošaču se može obustaviti isporuka električne energije, ali on ne gubi status i nakon uplate duga on može nastaviti sa korišnjem struje kao i ranije dok pod terminom isključenja električne energije podrazumeva se da se kupcu obustavi isporuka i da se briše iz statusa pretplatnika.

Za redovno izmirivanje računa već duže vreme u ED Valjevo odobrava se i 5% popusta. Dodatni stimulans za potrošače da manje troše struju je i najava da će svaki potrošač u narednih 6 meseci moći da ostvari 15 posto popusta za potrošnju ispod 500 kilovatsati. Zbog relativno toplog vremena tokom dana za sada se ne beleži povećana potrošnja struje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…