infakt__frame.jpgSavez udruženja boraca od 1990. do 1999. Republike Srbije osnovan je krajem septembra i predstvalja najveći savez boraca sa ciljem da se obezbedi humanije delovanje društvene zajednice prema članovima udruženja, da se ova populacija zaštiti, omogući njihovih rehabilitacija, pruži pomoć u izradi planova za otvaranje radnji, radionica i preduzeća u kojima bi se zapošljavali, ali i da se u saradnji sa drugim državnim institucijama učestvuje u donošenju pozitivnih zakonskih propisa koji se odnose na život i rad članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i učesnika ratova od 1990.

Bradić je podsetio i da je sa područja Valjeva oko 2500 rezervista podnelo tužbe Sudu u Strazburu, ali i da na osnovu presude Suda u Strazburu pravo na naplatu dnevnica imaju i oni ratni rezervisti koji nisu bili stranke u postupku pred sudom u Strazburu, na osnovu principa proširene pravosnažnosti.

Bradić je još jednom uputio apal Osnovnom sudu u Valjevu da borcima ne šalju rešenja za naplatu takse za sporove koje su izgubili po presudama ovog suda na naknadu dnevnica, jer je sud u Strazburu ustanovio da su oni bili diskriminisanti pri ostvarivanju ovog prava i doneta je presuda u njihovu korist.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…