Dom kulture 2.jpg28. septembra 2012. U 18.00 časova
na sceni Centra za kulturu Valjevo
Ova predstava deo je projekta ,,Kulturu molim – tišina u toku!”” Centra za kulturu Valjevo koji se realizuje u okviru LPA za decu za 2012. godinu, a premijera predstve bila je odigrana u okviru ovogodišnjih ,,Tešnjarskih večeri””, a namenjena je deci starijoj od 12 godina, mladima i odraslima.

Tekst ” Parče srca mog” ukazuje na probleme koji nastaju neadekvatnom komunikacijom među odraslima, decom i mladima, kao i potpunim odsustvom iste. Glavno uporište ovog teksta je porodica, a najranjivija grupa su deca. Nekoliko različitih porodica, različitog staleža, različitih problema, prave istu grešku: zaboravljaju da je dijalog najbitniji. I to, da je važno reći šta nas muči, isto onoliko koliko je važno saslušati i čuti šta druga strana ima da kaže. U ubrzanom ritmu života, ličnim nezadovoljstvima, zaboravljaju da je dobra komunikacija osnov svakog kvalitetnog odnosa. Partnerskog, kao i odnosa: roditelj-dete.
Ovaj tekst neće dati rešenje za svaki problem, ali će pokušati da upozori na posledice koje mogu nastati u porodičnim odnosima i širiti se na sve ostale segmente života, ukoliko komunikacija izostane. Podsećanja radi, komunikacija je veština koja se , jednostavno, uči.
Cilj ove predstave je da direktno ukaže na veličinu i značaj ovog problema. ,,Parče srca mog”” je predstava za decu i mlade, ali i za roditelje. S obzirom da se ovim problemom kao društvo ne bavimo dovoljno, ovo je naš značajan korak ka osvešćivanju sopstvenog značaja i delovanja na spoljšanji i unutrašnji svet.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…