Biciklizam.jpgBiciklisti Kritična masa se održava svakog poslednjeg petka u mesecu od 17.30 i u petak 31. avgusta će biti 70-to okupljanje koje je počelo u februaru. Povod je grupna vožnja koja se u preko 350 gradova održava pod nazivom CRITICAL MASS, čiji je cilj popularizacija bicikla kao gradskog prevoznog sredstva i ukazivanje na probleme sa kojima se biciklisti susreću u saobraćaju.

Vožnja bicklom je dobra za zdravlje, ne zagađuje vazduh i ne pravi buku. To je najefikasniji, održiv način prevoza u gradovima. Biciklisti su ravnopravni učesnici saobraćaja ali se mnogi vozači automobila baš i ne pridržavaju tog pravila.

U društvu orijentisanom na automobilski prevoz, grupna biciklistička vožnja jedini je način da se skrene pažnja i podigne svest o prisustvu biciklista na ulicama grada.

okupljanje valjevskih ljubitelja bicikli je u petak od 17:30h na Jadru kod spomenika na uglu Dušanove i Karadjordjeve ulice.

Vožnja će biti kroz grad u trajanju od sat vremena, od opreme obavezan je osvetljen bicikl i osmeh na licu. Godine su nebitne, vožnja je lagana i upravlja se prema najsporijem učesniku.

Bitno je da samo da bude što više učesnika…

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…