Tesnjar 1.jpg26. “Tešnjarske veceri” bice svecano otvorene u subotu 11. avgusta podizanjem zastave manifestacije na letnjoj pozornici na Kolubari, nakon cega sledi veliko otvaranje uz zvuke trube Big Benda Dejana Petrovica.

Na sam dan otvaranja Tešnjarskih veceri, u subotu 11. avgusta , pored velikog koncerta Dejan Petrovic Big Benda koji je zakazan za 21 cas na Letnjoj pozornici na Kolubari, moci da pogledaju:
U 20 casova na Platou Centra za kulturu mališanima je namenjena predstava Svet bajki.
U isto vreme u Narodnom muzeju Zoran Mujbegovic i Vladimir Krivošejev govorice na temu “Valjevo perom putopisaca i kartografa”, a u Tešnjaru u Bircaninovoj 7 Dom kulture “Izvor”, Udruženje domacina Valjeva i Gljivarsko društvo Valjevo održace “Prelo”.

U 21 cas na Tešnjarskoj maloj sceni predstavice se Mali graficari, ucenici OŠ “Sestre ILIC”, a nakon njih i Studentska organizacija AIESAc i njihovi gosti iz Grcke , Portugala, Slovacke i Brazila u okviru projekta Globalno selo.

U 22.10 u Muselinovom konaku Dragan Nedeljkovic održace predavanje na temu : Sve face sveta : narodi i etnicke grupe Balkana.

U toku devet dana Tešnjarske veceri ce ponuditi preko 100 programa na 27 lokacija u gradu. Programi ce se odvijati na Letnjoj pozornici na Kolubari gde ce nastupiti i Darkwood dub i Bisera Veletanic, Kiki Lesandric i Piloti, Zabranjeno pušenje, Bojana Stamenov, a na ovoj sceni svoje koncerte održanje i škole baleta i folklora.
Plato Centra za kulturu bice posvecen teatru i na njemu ce se svakoga dana tokom trajanja manifestacije u 20.00 casova igrati decija predstava, a od 23 ce decija scena bice vecernja scena sa pozorišnim komadima za odrasle.

Na tešnjarskoj maloj sceni, koja ce po najavama organizatora biti postavljena na vrhu Tešnjara, svakog dana sa pocetkom od 21 i 22.30 svoj rad predstavice brojne grupe i umetnici iz Valjeva ali i gosti grada.

Brojni programi odvijace se i u Narodnom muzeju, Muselinovom konaku, na Gradskom trgu, u Kuli Nenadovic, Modernoj galeriji, Svecanoj sali Valjevske gimnazije, Istraživackoj kuci i drugim prostorima.

Deo Tešnjarskih veceri bice književne veceri, izložbe, koncerti klasicne muzike, modne revije, projekcije filmova, performansi na ulici, prodajna izložba zanatsih proizvoda i rucne radinosti, Izložba i prodaja meda, Tešnjarski sajam knjiga, prodajna izložba sadnog materijala., a uz pomoc “Valjevske pivare” bice realizovan i Festival piva, i Valjevsko pivo ce se tociti na 20 punktova u gradu.
“Programi su pravljeni da zadovolje razlicite potrebe, razlicite generacije i ukuse. “, kažu organizatori 26. Tešnjarskih veceri.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…