grejanje_1.jpgU ponudi je sve više stanova, ali kupaca i dalje nema dovoljno. Prodavci najviše priželjkuju keš, koga ima sve manje, a na žalost sve manje je onih koji se odlučuju da kreditom dođu do krova nad glavom. Poslednjih meseci kvadrat stambenog prostora jeftiniji je do 10 odsto. Pravo je vreme za kupovinu, ali ne i prodaju nekretnina, navode u agencijama.

Tržište nekretnina u Srbiji je gotovo zamrlo. Ponuda stanova je sve bogatija, ali kupaca gotovo da nema. Do kraja 2013. godine ne bi trebali da očekujemo da će naše nepokretnosti povećati vrednost, očekuju se samo još niže cene kvadrata.

Kupac danas zaista može da očekuje maksimum za svoj novac.

Sve manje je i onih koji su kreditno sposobni i koji na ovaj način mogu obezbediti krov nad glavom. Banke se bore za svakog klijenta ali isto taku su počele aktivaciju hipoteka pa nekretnine koje su u njihovom vlasništvu prodaju mnogo ispod realne cene i time dodatno obaraju cene na tržištu.

Što se tiče kupovine poslovnog prostora i lokala, sve veći broj privrednika odlučuje se za iznajmljivanje poslovnog prostora. Nekada se dobrom kupovinom smatrala kupovina lokala koji sebe može da otplati u periodu od deset godina, a danas

Najviše su obezvređena seoska domaćinstva, za koja i pored minimalne cene gotovo i da nema zainteresovanih.

Paradoks je da materijal za gradnju kuće ima svoju cenu bez obzira da li gradite kuću u centru grada, na periferiji ili u selu, ali gotova nekretnina neuporedivo je skuplja u gradu nego u njegovoj okolini.

Stanje na tržištu nekretnina, diktira stanje u državi i državnoj ekonomiji. U ovom momentu izgleda kao da je sve stalo, kažu u agencijama za trgovinu nekretninama, u kojima budno prate poteze nove vlade od kojih sve zavisiti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…