Radovi cev.jpgKljučni problem snabdevanja pijaćom vodom severozapadnog dela Valjeva, biće rešen izgradnjom novog cevovoda Valjevo-Brankovina. Ovaj cevovod obezbediće vodu za oko 10.000 ljudi koji žive u naseljima koja su iako udaljena samo par kilometara od grada zbog nedostatka sredstava bila uskraćena za gradski vodovod. Najveći deo ukupne investicije vredne 130 miliona dinara obezbediće republička Direkcija za vode, dok bi jedan manji deo trebalo izfinansirati iz gradskog budžeta.
Zbog žalbi na regularnost tendera početak radova kasni 10 meseci. Ipak direktor Vodovoda Selimir Manojlović optimistično tvrdi da će se zaostatak nadoknaditi do kraja godine.

Radovi će biti sprovođeni u dve faze. Biće izgrađena dva rezervoara, crpna stanica i cevovodi koji ih povezuju. Kada radovi stignu do Divljeg brda, dalje investicije za sprovođenje vode do okolnih naselja su male.

Sredstva koja bi se izdvojila iz budžeta grada za izgradnju samog cevovoda od Divljeg brda do Brankovine trabala bi da se uklope u sredstva koja se godišnje izdvajaju za radove Vodovoda i iznosila bi između 15 do 20 miliona dinara.
kraja avgusta.
Trasa cevovoda polazi od Karađorđeve ulice, a zatim ulicama Vladike Danilovića i Braće Veličkovića, a radove će izvoditi radnici mehanizacija iz „Vodovoda” “Ingrap-Omni” i “Elektrovolt”.
Selimir Manojlović kaže da će tokom radova pojedine ulice biti zatvorene za saobraćaj, ali će građani o tome biti blagovremeno obavešteni.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…