Dom kulture 2.jpgU subotu, 26. maja u Holu Centra za kulturu u 20h biće prikazan film “Cinema komunisto” rediteljke Mile Turajlić a nakon toga će, u 22h, biti održana svirka valjevskih bluzera. Ulaz je besplatan!

„Cinema Komunisto” je srpski dokumentarni film iz 2010. godine koji prikazuje uspon i pad SFRJ kroz istoriju „Avala filma”, filmskog grada u beogradskom Košutnjaku. Film je u Srbiji premijerno prikazan u okviru Festivala dokumentarnog filma „Sedam veličanstvenih”, 29. januara 2011, a svetsku premijeru je imao na Festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu u novembru 2010. godine.

Filmska priča je ispričana kroz razgovore sa glumcem Batom Živojinovićem, direktorom „Avala filma” Giletom Đurićem, scenografom Veljkom Despotovićem, producentom Stevom Petrovićem, rediteljem Veljkom Bulajićem i Titovim ličnim kinooperaterom Aleksandrom Lekom Konstantinovićem, kao i uz inserte iz 300 filmova snimljenih u nekadašnjoj SFRJ. Kao sagovornici, u filmu se pojavljuju i Vlastimir Gavrik, Dan Tana i Ranko Petrić.
Film je dobio nagradu za najbolji dokumentarni film na tršćanskom filmskom festivalu 2011.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…