obdanista.jpgGrad Valjevo je raspisao konkurs za raspodelu budžetskih sredstava u iznosu od 1.300.000 dinara za finansiranje projekata iz Lokalnog plana akcije za decu. Sredstva su namenjena svim institucijama, ustanovama, nevladinim organizacijama, udruženjima građana, agencijama, čiji će projekti doprineti realizaciji Lokalnog plana akcije za decu, strateškog dokumenta grada Valjeva.

Konkursom su obuhvaćene sledeće oblasti: smanjenje nasilja među decom, unapređenje zdravlja dece, smanjenje siromaštva dece, unapređenje obrazovanja, vaspitanja i kulture,
unapređenje položaja i prava dece sa posebnim potrebama, pomoć deci sa antisocijalnim i asocijalnim ponašanjem i informisanost dece i roditelja.

Konkurs je objavljen u listu „Napred” u četvrtak 10. maja, a rok za podnošenje predloga projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa-do petka 25. maja. Aplikacioni formular može se preuzeti na Info-pultu u prizemlju Gradske uprave i na sajtu grada Valjeva www.valjevo.rs.

Inače, grad Valjevo će i ove godine u okviru implementacije Lokalnog plana akcije za decu, organizovati obuku dece neplivača u Sportsko-rekreativnom centru Petnica tokom predstojećeg letnjeg raspusta. Kao i predhodnih godina, školica je namenjena socijalno i materijalno ugroženoj deci prvog i drugog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. Odbor za implementaciju LPA, čiji je predsednik Olga Jukić, član Gradskog veća, doneo je odluku da će školicu plivanja ove godine pohađati 150 mališana, što je ujedno i najveći broj dece koja će biti obuhvaćena ovim programom do sada. Osim toga, u okviru implementacije LPA i ove godine biće organizovana već tradicionalna akcija pomoći koja podrazumeva nabavku garderobe i sredstava za ličnu higijenu za najsiromašnije mališane sa evidencije Centra za socijalni rad.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…