divcibare.jpgOko 150 studenata i predavača Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS) iz Valjeva izvelo je prolećnu akciju čišćenja Divčibara pred početak letnje turističke sezone.

Kako su saopštili organizatori, preko 200 džakova smeća, kao i velika količina kabastog otpada, poput bačenih kreveta, delova nameštaja i bele tehnike, automobilskih guma i felni, uklonjeni su uz pomoć Gradske čistoće “Vidrak” iz Valjeva.

Uklonjene su zaostale divlje deponije na nekoliko lokacija, a najviše posla bilo je pored puta Valjevo-Divčibare, preko Rajkovića i Bogdanovića brda, kod česme u Krčmaru, na Vidikovcu i Crnom vrhu, kao i na livadama i proplancima na kojima je bilo najviše kampera tokom uskršnjih i prvomajskih praznika.

Očišćene su i izletničke staze na Divčibarama, teren pored hotela i odmarališta, a na svim očišćenim lokacijama ostavljena su i obaveštenja o zabrani bacanja otpada i potreba očuvanja Divčibara.

Pored komunalnog otpada bilo je prisutno i smeće koje se ne razlaže i predstavlja opasnost, poput velike količine “pampers” pelena ili bačenih kanti sa benzinom i motornim uljem.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…