infakt__frame.jpgMeđunarodni sudu za ljudska prava u Strazburu doneo je prvu presudu po tužbi ratnih vojnih veterana iz Srbije, ali prema tvrdnjama predsednika Udruženja boraca ratova od 1990. Ljubomira Bradića to se za sada nigde ne objavljuje zbog izbora. On smatra da iako je nedvosmisleno utvrđeno da se politika umešala u ceo postupak naplate ratnih dnevnica, najnovije presude Apelacionog suda iz Kragujevca datirane na oktobar i novembar 2011. godine, pokazuju da sudovi ne rade isto i dok se jednima sredstva isplaćuju, drugima se tužbe odbijaju.

Zanimljivo je i da se radi o presudama u kojima je tužen grad Kragujevac, a ne država i vojna poštta, kaže Bradić. Tužba je podneta nakon 13 godina, a u nekim sudovima se zastarelost predmeta ograničila na 3 odnosno 10 godina.

Iz valjevskog Udruženja boraca ratova od 1990. ponavljaju da neće odustati od svojih zahteva, da ne žele ništa što im ne pripada kao i da je velika nepravda da se širom Srbije naplaćuju vojne dnevnice, a od valjevskih rezervista se još traži i da plate takse za sudske troškove.

Bradić smatra da treba da odgovaraju sve sudije koje su donosile odbijajuće presude borcima, ali i svi oni koji su se na neki način ogrešili o građane u ostvarenju njihovih prava.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…