infakt__frame.jpgU mesnoj zajednici Gradac danas je otvoren novoizgrađeni objekat obdaništa u kome će moći da se smesti oko 400 mališana. Ovo je prvo obdanište koje je izgrađeno sa desne strane Kolubare, u kome ima oko 10.000 žitelja. Otvaranjem još jednog vrtića rešiće se i višegodišnji problem prebukiranosti valjevskih obdaništa, u kojima decenijama boravi znatno više dece od predviđenog broja.

Kompletni radovi na izgradnji novog obdaništa u Valjevu počeli su pre godinu dana. Iz državne kase za ovaj projekat je obezbeđeno 196 miliona dinara, koje je Vlada Srbije namenila za podsticaj građevinskoj industriji. Novo obdanište imaće 2.000 kvadrata i primiće 300-400 mališana.

Otvaranjem novog obdaništa deca će dobiti jedan reprezentativan objekat gde će moći da se razvijaju i gde će im biti omogućeno odgovarajuće vaspitanje i obrazovanje. Vaspitači će imati dobre uslove za rad, tako da će decu moći na kvalitetan način da pripreme za školu i za dalji život.

Dugogodišnji saradnici grada, češka firma VHS iz Brna donirala je obdaništu ček na 100 hiljada dinara, dok su predstavnici kompanije mol koja je nedavno otvorila benzinsku pumpu u Valjevu obdaništu poklonila igračke.

Novo obdanište prve mališane primiće tokom leta, i to decu koja su privremeno smeštena u nekadašnjem Domu „Mihailo Stupar”, koji je adaptiran u obdanište, dok će druga, novoupisana deca, biti primljena u septembru.
U Valjevu ima šest obdaništa, a procenjuje se da nedostaju još dva objekta za smeštaj dece.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…