romi. 1.jpgNacionalna služba za zapošljavanje uputila poslodavcima u Srbiji poziv za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje pripadnika romske nacionalnosti u visini od 100 do 400 hiljada dinara

Nacionalna služba zapošljavanja uputila je poslodavcima u Srbiji javni poziv za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje pripadnika romske nacionalnosti u 2012. godini.

Subvencija se odobrava u jednokratnom iznosu poslodavcima koji zapošljavanju do 19 nezaposlenih Roma, a njena visina zavisi od razvijenosti opštine u kojoj posluje preduzeće i od broja lica koja se zapošljavaju.

Kako je precizirano, subvencija od 100.000 dinara po jednoj zaposlenoj osobi dodeljuje se u prvoj i drugoj grupi opština, 200.000 dinara u trećoj grupi, 300.000 dinara u četvrtoj grupi opština, posebno ugroženim opštinama i područijima od posebnog interesa kada se zapošljava 11 i više osoba.

Najveća subvencija od 400.000 dinara po jednoj zaposlenoj osobi dodeljuje se u četvrtoj grupi opština, posebno devastiranim opštinama i područjima od posebnog interesa kada se zapošljava 11 i više osoba.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…