andeli cuvari humanit. organiz.jpgPovodom Dana Grada, u nedelju, 18. marta u 17 časova u Holu Centra za kulturu biće premijerno izvedena pozorišna predstava “Cvet koji će spasiti svet” namenjena deci od četiri do dvanaest godina starosti, a ulaz će biti besplatan.

To je svojvrsna eko priča o lepoti i dobroti koju je pripremila Katarina Vićentijević.
U predstavi, glavni likovi su Vila Cveta koja je čuvar šumskog sveta, govori u rimi, kad je neko nervoznom čini i igra je Angelina Lukić i devojčica Ružica, aljkavica, koja ništa ne zna o očuvanju prirode, a igra je Katarina Vićentijević

Danas je veoma važan dan, jer se u šumskom Eko dvoru održava bal, na kome će biti proglašena najbolja vila ,ona, čiji je kutak šume najčistiji.Nagrada je: čarobni cvet.
A vila Cveta je ušla u najuži izbor.
Ali, Cveta dobija crveno pismo, `dakle, stvar je hitna, vrlo bitna , to znači, da me razumete, da planetu Zemlju prlja neko dete.`
Ružica je devočica koja je sa društvom došla na izlet, ali je negde izgubila drugare i ne ume da nađe put do kuće. Ružica inače, uopšte ne mari za ekologiju.
Kakav će biti susret Ružice i Cvete, hoće li Cveta uspet da nauči Ružicu zašto je bitno da čuva prirodu, kao i u čemu se sastoji čarolija čarobnog cveta, pogledajte u ovoj predstavi, u kojoj decu podsećamo zašto je važno voleti i čuvati našu planetu.
A sve to kroz dramsku igru. Uz malo čarolije.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…