Divcibare Mladost.jpgJavna rasprava o „Studiji opravdanosti proglašenja turističkog prostora Divčibare” održana je danas u Valjevu, a osnovni cilj je promocija Divčibara, ne samo kao turističke destinacije, već i kao nove, atraktivne lokacije pogodne za investiranje. Ovo je deo projekta koji sa sa skoro 100.000 evra finansira Evropska unija.

Investiciona konferencija će se održati 8. februara na Divčibarama trebalo bi da okupi sva zainteresovane i ulaganje i razvoj Divčibara, ne samo sa teritorije na kojoj se nalaze nego i iz cele regije. Diretktor Nacionalne turističke razvojne korporacije Rafael Pupovac koji je prisustvovao današnjoj javnoj raspravi rekao je da su kroz izradu ove studije definisane prednosti i nedostaci Divčibara. Studija nije obavezujuća za Valjevo i ostale opštine koje su uključene u ovaj projekat, ali se nada da će ona biti usvojena u lokalnim parlamentima i iskoršćena na najbolji način u cilju dalje promocije turizma i privlačenja većeg broja gostiju na Divčibarama.

Na Divčibarama u proseku godišnje ima oko 100.000 noćenja, ali se procenjuje da bi taj broj mogao da bude znatno veći ukoliko su bude radilo na promociji tog turističkog centra i ukoliko budu rešeni ključni infrastrukturni problemi. Inače,

U izradu Studije opravdanost proglašenja turističkog prostora Divčibare, evropska unija je uložila oko 100.000 evra.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…