Opstina zgrada 5.jpgŠtab za vanredne situacije grada Valjeva razmatrao je na današnjoj sednici kompletnu situaciju u gradu i okolini i konstatovao da su svi magistralni i regionalni putevi prohodni, kao i prioritetni lokalni putevi i ulice i da nema većih problema u odvijanju svakodnevnih aktivnosti. S obzirom na to da su najavljene nove snežne padavine i da smo izloženi ekstremno niskim temperaturama, Štab je naložio svim nadležnim javnim službama da budu u pripravnosti tokom narednih dana i za vikend, da organizuju mobilne timove i angažuju dodatne, ukoliko bude bilo potrebno.

Štab je na današnjoj sednici konstatovao da je najviše problema bilo prilikom čišćenja puteva na Divčibarama, Povlenu, Gornjem i Donjem Taoru, gde su upućene dodatne ekipe i pojačana mehanizacija. Preduzećima koja održavaju puteve, zbog novih snežnih padavina koje su najavljene, naloženo je da pojačaju broj ekipa i stave u funkciju svu raspoloživu mehanizaciju. Prioritetan zadatak biće zbrinjavanje obolelih, povređenih i drugih ugroženih lica u planinskim, teško pristupačnim predelima.

Štab je naložio državnim organima i nadležnim službama da tokom vikenda obezbede mobilne timove i dežurstva. Svi kapaciteti i raspoloživi resursi biće u funkciji. Ukoliko oni nisu dovoljni, biće angažovani i pripadnici Vojske Srbije, kao i druga građevinska preduzeća.
Štab je uputio apel, pre svega našim starijim sugrađanima da bez preke potrebe, zbog leda i niskih temperatura ne izlaze iz svojih domova. Obaveza referenata mesnih kancelarija u brdsko-planinskim predelima je da izvrše procenu bezbednosti tamošnjih stanovnika i da izveštavaju o eventualnim ugroženim osobama, starim, bolesnim ili povređenim, kako bi im se pomoć blagovremeno ukazala.

Komunalnoj policiji i inspekciji naloženo je da vrše konstantne kontrole sprovođenja gradske odluke o uklanjanju snega i leda sa trotoara. Štab je naložio svim državnim institucijama i javnim preduzećima da uklone sneg i led ispred ulaza u svoje objekte.

Štab svakodnevno prati razvoj situacije i nalaže pojačanu mobilnost svim nadležnim službama, a po proceni spreman je i da proglasi vanredno stanje na nivou grada ili samo u najkritičnijim područjima.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…