Divcibare Breza.jpgŠtab za vanredne situacije grada Valjeva na današnjem sastanku konstatovao je da je nakon velikih snežnih padavina prošle nedelje, situacija u valjevskom kraju pod kontrolom i da nema većih problema u odvijanju svakodnevnih aktivnosti. Stanje u javnim komunalnim preduzećima je stabilno i grad i okolina su uredno snabdeveni vodom i strujom, stanovi se greju, telekomunikacije i putni saobraćaj funkcionišu bez problema.

U gradskom vodivodu ne očekuju ni probleme sa kvarovima na vodovodnoj mreži jer je za pucenje cevi mnogo gori prelayni period.

Predstavnici nadležnih službi su informisali članove Štaba da su proteklog vikenda na teritoriji grada registrovana tri smrtna slučaja, od kojih je kod Z.S. (39) iz Deliblata, utvrđeno da je uzrok smrti smrzavanje. Z.S. je boravila u Klinici za mentalno zdravlje u Kovinu, odakle je nedavno pobegla. Prema nalazu lekara, M.S. (52) u selu Bobova usled srčanog udara, dok se za R.S. (80), koji je preminuo u Donjem Taoru, još čeka izveštaj o uzroku smrti.
Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, kao i prioritetni lokalni putevi i ulice, čiste se putevi po ostalim kategorijama, dok će prioritet imati one deonice gde ima zahteva građana za pružanje pomoći.

Na sednici je konstatovano da Predzueće za puteve, koje održava regionalne i magistralne putne pravce, nije blagovremeno čistilo deonice puteva Valjevo-Leskovice-Povlenska kosa, kao i Valjevo – Divčibare, preko Kaone. To je otežalo pristup i čišćenje lokalnih i nekategorisanih ulica i puteva, koji su povezani sa ovim putnim pravcima. To se naročito odrazilo na čišćenje ulica i puteva na Divčibarama.

Štab za vanredne situacije je naložio službi mesnih zajednica i izvršnim organima mesnih zajednica da prikupe informacije o potrebama stanovnika na seoskom području, naročito staračkih domaćinstava, bez telefona.

Naloženo je državnim i organima lokalne samouprave da koordiniraju aktivnosti u narednom periodu, kada se najavljuju izuzetno niske temperature. Sve službe su u obavezi da na raspolaganje stave svoje kapacitete, kako bi se blagovremeno sprečile štetne posledice, koje bi ekstremno niske temperature mogle da izazovu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…