selo Resavica.jpgSnežna mećava u planinskim selima valjevskog kraja i sneg čija visina dostiže više od dva metra odneli su u protekla dva dana tri života u valjevskom kraju, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Valjevo.

Na seoskom putu Valjevo-Mravinjci, prema Povlenskoj kosi, smrzla se u snegu S. Z. (49) iz planinskog sela Lelić kod Valjeva. Njeno beživotno telo u smetovima snega pronašli su juče radnici preduzeća za puteve koji su raščisćavali snežne nanose. Žena, slabog zdravstvenog stanja, krenula je od kuće i zalutala u snežnoj mećavi, a ne mogavši da se snađe ostala je zavejana na putu.

U planinskom selu Bobova, podno Medvednika, u smetovima snega nedaleko od svoje kuće pronađen je mrtav M.P. (52), zemljoradnik iz ovog sela. Kako je rečeno u Policijskoj upravi, M.P. je za Savindan bio na zabavi u obližnjem selu Stave, odakle se pred zoru uputio kući u Bobovu. Ostao je na putu u snegu gde je pronađen tek juče. Lekari Doma zdravlja u Valjevu su mišljenja da je smrt nastupila kao posledica infarkta.

Zimska mećava i snežni nanosi veći od dva metra, odneli su još jedan ljudski život, u selu Donji Taor na planini Povlen. Kako navode meštani i Gonjeg i Donjeg Taora, radi se o osamdesetjednogodišnjem starcu, koji je živeo sam u porodičnoj kući zavejanoj visokim snežnim pokrivačem.

Njega je u snegu pronašao brat, čija se kuća nalazi nedaleko. Za sada se ne zna uzrok smrti, a sahrana još nije obavljena zbog visokih snežnih nanosa. Put do kuće je neprohodan pa se očekuje da će u toku sutrašnjeg dana biti pročišćen kako bi se sahrana obavila.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…