okruzni_sud.jpgMinistarstvo pravde Republike Srbije objavilo je oglas za prijavljivanje kandidata za polaganje ispita za izvršitelja u januarskom roku 2012. godine. Prvi korak u uvođenju ove nove pravosudne profesije jeste da zainteresovani kandidati, koji su diplomirani pravnici sa najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima izvršenja, odnosno tri godine radnog iskustva na pravnim poslovima, polože ispit za izvršitelja. Cilj je zapošljavanje mladih školovanih kadrova i veća efikasnost u postupcima izvršenja.

Polaganje ispita održaće se na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ispit se sastoji iz pisanog i usmenog dela. Pisani deo ispita održaće se 25. januara 2012. godine sa početkom u 10.00 časova, a o datumu, vremenu i mestu održavanja usmenog dela ispita naknadno će biti obavešteni kandidati koji su položili pisani deo ispita. Rok za prijavljivanje kandidata ističe u četvrtak 29. decembra 2011. godine.

Tekst oglasa, kao i bliže informacije vezane za ovu oblast mogu se preuzeti sa internet stranice Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…