infakt__frame.jpgPredstavnici Studentskog parlamenta Visoke poslovne škole strukovnih studija sutra (sreda 28. decembar) će u selu Babina luka uručiti humanitarnu pomoć višečlanoj porodici Stanković. Reč je o porodici koju čini samohrana majka Svetlana i njena maloletna deca, osnovci Darko, Rajko, Marko i Marija, koji su nakon smrti oca i muža, ostali bez hranitelja, jer je Svetlana nezaposlena, a njena porodica živi u veoma teškim ekonomskim i socijalnim uslovima, u staroj i dotrajaloj kući bez kupatila, sa malo osnovnog nameštaja i pokućstva.

Stankovići se izdržavaju od penzije pokojnog oca, koja iznosi 11.000 dinara. S obzirom da imaju tu vrstu primanja i da žive u poljoprivrednom domaćinstvu, nisu na spisku Centra za socijalni rad za drugu vrstu novčane i materijalne pomoći.

U prethodne tri sedmice, studenti i zaposleni VIPOS-a su u humanitarnoj akciji skupili novac od kojeg su za porodicu Stanković kupljeni novi trokrilni ormar, ležaj trosed, kao i računar sa radnim stolom i stolicom. Takođe, prikupljeno je i nekoliko paketa odeće, a studenti su se potrudili da za mališane pripreme i Novogodišnje paketiće sa slatkišima, igračkama i školskim priborom.
Vođeni idejom “da je naše malo za nekoga mnogo”, studenti i zaposleni jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu, žele da na ovaj način pomognu i obraduju jednu od mnogih porodica u našem kraju koja živi u teškim materijalnim uslovima, kako bi im Nova godina počela na lep način.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…