nauka 1.jpgMeđunarodni žiri Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije (JISA) uručio je Viskojoj poslovnoj školi strukovnih studija specijalno priznanje za edukaciju studenata po ECDL standardu. VIPOS je programom edukacije studenata po ECDL sertifikatu koji izdaje Evropska komisija, bio svrstan u najuži izbor izbor za dodelu godišnjeg priznanja “Diskobolos” za dostignuća u primeni informacionih tehnologija u oblasti obrazovanja, koji dodeljuje JISA.

Ove godine “Diskobolos” je dobila Poreska uprava Ministarstva finansija Republike Srbije, ali je VIPOS nagrađen posebnim priznanjem, s obzirom da je prva visokoobrazovna ustanova u ovom delu Srbije koja je dobijanje ECDL sertifikata uvela u program redovne nastave, tako da svaki student polaganjem predmeta Poslovna informatika stiče i ovu, popularno nazvanu, „vozačku dozvolu” za računare.

Škola je, ujedno, i ovlašćeni testni centar za izdavanje ECDL sertifikata za druga pravna lica ili građane, a program edukacije sprovode predavači informatičkih predmeta VIPOS-a.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…