infakt__frame.jpgČišćenje brane na reci Gradac počinje sutra. Gradskoj upravi Valjevo ovu informaciju danas su prosledili iz preduzeća „Vodoprivreda“ iz Smederevske Palanke, kojima su povereni poslovi održavanja vodotokova na teritoriji grada Valjeva.

Javno preduzeće „Srbijavode“ naložili su „Vodoprivredi“ da skinu poprečne profile akumulacije, s ciljem utvrđivanja ukupnih količina nanosa u akmulaciji, da se ručno očisti mulj i drugi nanosi u zoni ustave, da se očiste i operu svi delovi ustave, da se utvrdi stanje tablastih zatvarača i vođica U – profila, a u slučaju potrebe poprave i zamene oštećeni delovi. Naloženo je i da se očiste i antikorozivno zaštite svi metalni delovi i da se ustanovi stanje drvenih talpi i u slučaju potrebe zamene.
Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević uputio je pre dva dana dopis dr Nikoli Marjanoviću, direktoru “”Srbijavoda””, u kome je između ostalog zahtevao da se odmah preduzmu mere za vraćanje brane u prvobitno stanje, kako ne bi došlo do ekološke katastrofe na reci Gradac.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…