ispetnica8.jpgJedinstveni informatički savez Srbije (JISA) svrstao je Visoku poslovnu školu strukovnih studija u uži izbor za dodelu tradicionalnog, godišnjeg priznanja “Diskobolos” za dostignuća u primeni informacionih tehnologija u oblasti obrazovanja. U kategoriji obrazovanja za ovo značajno informatičko priznanje, ove godine je sedam nominovanih institucija, a VIPOS je konkurisao sa programom edukacije studenata po ECDL sertifikatu koji izdaje Evropska komisija.

VIPOS je, naime, prva visokoobrazovna ustanova u ovom delu Srbije koja je dobijanje ECDL sertifikata, međunarodno priznatog dokumenta, uvela u program redovne nastave, tako da svaki student polaganjem predmeta Poslovna informatika stiče i ovu, popularno nazvanu, „vozačku dozvolu“ za računare. Škola je, ujedno, i ovlašćeni testni centar za izdavanje ECDL sertifikata za druga pravna lica ili građane, a program edukacije sprovode predavači informatičkih predmeta VIPOS-a.

Jedinstveni informatički savez Srbije postoji od 1994. godine, a ciljevi te organizacije su obrazovanja korisnika informatičkih tehnologija i unapređenje komunikacije medju korisnicima u cilju razmene iskustva kako po pitanju primene novih tehnologija. JISA priznanje “Diskobolos” dodeljuje 16 godina za informatička dostignuća u oblastima proizvodnje, usluga, društvene delatnosti, obrazovanja, upravljanja, finansija, zdravstva, web ostvarenja i projektovanja.

Ovogodišnja ceremonija dodele priznanja “Diskobolos” biće održana 20. decembra u Skupštini grada Beograda.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…